6 Temmuz 2010 Salı

Güveçte Menemen





Malzemeler:
* 4-5 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 3-4 tane incecik doğranmış yeşil biber
* 5-6 tane taze yumurta
* 2 yemek kaşığı sıvıyağ veya tereyağ
* Tuz, karabiber, pul biber

Yapılışı: Genişce bir tencerede yağ ile birlikte soğanları pembeleştirin, içine yeşil biberleri atın kavurun, soyulmuş doğranmış suyu süzülmüş domatesleri ilave edin, domatesler iyice pişince, büyükçe kase içinde karıştırdığınız yumurtaları içine ekleyin, bir kez karıştırıp bir güveç kabına dökün, tuzunu ve baharatlarını ilave edin, 180 derece ısınmış fırında 10 dk. yumurtalar pişene kadar tutun.Fırından çıkınca sıcak sıcak güveç içinde servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Kullanacağınız domatesler olgun olursa menemen daha lezzetli olur.
* Domateslerin kabukları soyulmalı ve incecik kıyılmalıdır.
* Domateslerin çekirdekleri ve suyu sıkılmalıdır. Ben suyunu hemen dökmüyorum, bazen menemen susuz oluyor ayırdığım domates suyunu ilave ediyorum.
* Bazı yörelerde menemene kuru soğan koymazlar, ben bazen koyarım, daha lezzetli oluyor.
* Yumurtaları menemene ilave etmeden başka bir kapta karıştırın, bozuk yumurta akibetinden kurtulursunuz
* Yumurtaları karıştırmadan, tek tek üzerine kırabilirsiniz.
* Domates sayısı kadar yumurta koyarım.
* Tek tek karıştırmadan koyacağım yumurtayı kişi sayısına göre kırarım.
* Yeşil biberler ince kıyılmalı ve iyice kavrulmalıdır. Acı veya tatlı biber tercihinize kalmıştır.
* İsteyen üzerine kıyılmış maydanoz ilave edebilir.
* Menemeni zeytinyağında, sıvıyağda veya tereyağda yapabilirsiniz. Tereyağ kullanılınca daha lezzetli oluyor.
* Yaz günlerinde sık sık yapılan kolay bir yemektir. Kışın yapabilmek için domatesleri konserve yapabilirsiniz veya difrizde saklayabilirsiniz.


YASTIK DEĞİŞSE DE KADER DEĞİŞMEZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder