5 Mayıs 2010 Çarşamba

MAKİNADA YOĞURT MAYALAMA



Kapakları kapatıldıktan sonra en üst kapağıda kapattım. Makineyi fişe taktım. Makine 10-12 saat sonra kapatılır.Makine eskiden galiba otomatikti şimdi ben ayarlıyorum.Yoğurt kavanozları
buzdolabında 2-3 saat dinlenince yenilebiliyor.Afiyet Şeker Olsun..




Sütümüz parmağımızın dayanacağı sıcaklıkta olduğunda her kavanoza bir çay kaşığından az yoğurt mayası koydum karıştırdım. Kapaklarını kapattım.


Küçük kavanozlardan oluşan yoğurt makinamın, kavanozlarına sütleri taksim ettim. Yoğurt mayalamak için biraz daha büyük kabı var,onu pek kulanmıyorum. Küçük kavanozlarda daha ekonomik oluyor. Aynı zamanda ev yoğurdu olduğundan çabuk sulanıyor, küçük küçük olunca sulanmayıda önlüyom. Hazır yoğurtlar 10 günde bile bozulmuyor.Benim yoğurdum iki günde ekşiyor.Yüzde yüz doğalllll...


Komşularımdan aldığım ev yoğurdu mayasına azıcık şeker ve tuz koydum. kaşıkla iyice karıştırdım.






Yıllardan bir kenarda duran yoğurt makinam yeniden gümdeme geldi. Çok iyi tanıdığımız sütçüden aldığım sütü çok iyi kaynattım. Sütü çok çok iyi kaynatmak gerekir. Güvenmediğiniz
sokak sütlerini almayınız. Yıllarca pastörize süt alın dediler ,sonrada tavsiyelerinden vazgeçtiler.
Bende tekrar evde kendim süt olarak yoğurt yapmaya başladım. Makineniz yoksa; bir cam kaseye mayalama işlemini aynen yapılır. Kuytu bir köşede kalın örtülerle örterek 12 saat bekletebilirsiniz.








KIZIM SANA SÖYLÜYORUM GELİNİM SEN ANLA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder