28 Mayıs 2010 Cuma

Zeytinyağlı Kuşkonmaz



Malzemeler:
* 350 gr kuşkonmaz
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 tane ince rendelenmiş havuç
* 3-4 diş rendelenmiş sarımsak
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 1/2 demet kıyılmış nane
* 1 tane iri doğranmış domates
* 1 tane defne yaprağı
* 1 çorba kaşığı çiğ krema
* 1 fiske un
* Tuz

Yapılışı: Kuşkonmazlar yıkanır ve ayıklanır. Bir tencerede defne yaprağı ile birlikte 10 dk.haşlanır. Diğer tarafta teflon bir tavada soğan, havuç rendesi ve sarımsak zeytinyağda iyice kavrulup üzerine kuşkonmazı ve domatesler konulur. Şeker, tuz ve un serpildikten ve bütün malzeme iyice pişmiş bir hale geldikten sonra krema ilave edilip karıştırılır. En son yeşillikler konulur. Biraz ılıdığında servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....

NOT:
* Kuşkonmaz kilo ile satılan bir sebzedir.
* Kuşkonmaz A,B1,B2 ve C vitami bakımından oldukça zengindir ancak maalesef ülkemizde çok tüketilen bir sebze türü değildir.
* Kuşkonmazları haşlarken defne yaprağı güzel bir koku veriyor.
* Kuru soğan yerine yeşil soğan da koyabilirsiniz.
* Havuçları dilim dilim yapabilirsiniz.
* Lezetli ve faydalı bir sebzedir.
* Türk mutfağında çok fazla yer tutmaz.
* Salatası, etli yemekleri ve garnitür olarak mezeleri tüketilmektedir.

AZ ADA, TEZ ÖDE...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder