14 Nisan 2010 Çarşamba

Brokili ve Brüksel Karışımı Kavurma salata


Malzemeler:
* 200 gr brüksel lahanası
* 1 tane küçük küçük doğranmış brokoli
* 1 tane piyaz doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı pul biber
* 1 çay kaşığı sumak
*2 yemek kaşığı zeytinağı
* 1 limon suyu
* Nar ekşisi
* İnce kıyılmış maydanoz
* Tuz

Yapılışı: Soğanlar göz kararı zeytinyağında pembeleşene kadar kavrulur. Diğer tarafta brüksel lahanası ve brokolü buharda haşlanır. Haşlanan sebzeler soğanların üzerine ilave edilip karıştırılır. Biraz kavrulur altı kapatılır. Üzerine bütün baharatlar eklenir ve maydanozla süslenir. Soğuduğu zaman servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Brokoli ve brüksel lahanasını arı ayrı buharda haşlamak gerekir.
* Haşlamadan önce brüksel lahanalarının altı kesilip, artı işareti şeklinde küçük bir kesik atılır.
* Brokolü küçük küçük doğranır.
* Haşlarken haşlama suyuna biraz ekmek veya limon kabuğu koyarsanız, evi koku sarmaz.
* İçine havuçta haşlayıp koyabilirsiniz.
* Baharatları kendi tercihinize göre ayarlayabilirsiniz.
* Sarımsaklar diş diş konulup kavrulursa daha iyi olur.
* Soğuduğu zaman zeytinyağlı yemek gibi veya salata gibi tüketebilirsiniz.
* Zeytinyağlı olduğundan azıcık şeker ilave edilmeli,
* Baharatlar ocağın altını kapatınca ilave edilirse daha lezzetli olur..

ATI ATIN YANINA BAĞLA, YA HUYUNDAN YA SUYUNDAN ALIR.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder