22 Nisan 2010 Perşembe

Fırın Sütlaç




Malzemeler:
* 1- 1,5 kg süt
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı toz şeker
* 1 paket vanilya
* 1 fiske tuz
* 1 yumurtanın sarısı

Yapılışı: Bir tencere içinde sütü pirinçler pişene kadar kaynattıktan sonra içine şekeri ilave edin ve iyice koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Vanilya ve bir fiske tuz atıp bir taşım daha kaynatıp, kaselere taksim edin. Kaselerin üzerlerine bir kase içinde çırptığımız yumurta sarısını azıcık sütlacın suyu ile karıştırıp kaselerin üzerine kaşık kaşık ilave edin ve fırın tepsisine kaseleri dizin, tepsi içine biraz su koyup üzerleri kızarana kadar fırınlayın. Fırından çıkarıp ılıyınca servis yapabilirsiniz.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
* Fırın sütlaç daha önce yayınlamıştım ancak bu tarif daha kolay olduğundan yeniden yayınlamak istedim.
* Sütlaç hem lezzetli hem de çok besleyici bir süt tatlısıdır.
* Bu sütlacı güveç içinde de fırınlayabilirsiniz.
* Sütlaçın püf noktası pirincin süt içinde iyice pişirilmesidir.
* Nişasta veya pirinç unu koymadan yapılan sütlaç her zaman daha lezzetli olur.
* Sütlacın kıvamında olduğunu üzerinin iyice kaymaklaşması ve renginin sararması ile anlayabiliriz.
* İçine bir fiske tuz koymak tadını azıcık kırdığından daha lezzetli oluyor.


DELİKTAŞ YERDE KALMAZ DELİ KIZ EVDE KALMAZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder