19 Nisan 2010 Pazartesi

Zeytinyağlı Brüksel Lahanası


Malzemeler:
* 1 paket brüksel lahanası
* 1 taneküp küp doğranmış patates
* 1 tane küp küp doğranmış havuç
* 1 tane yemeklik doğranmış kuru soğan
* 4-5 diş sarımsak
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* Tuz


Yapılışı: Kuru soğan bir tencerede zeytinyağ içinde salça ile kavrulur, sonra bütün sebzeler yıkanıp süzüldürülüp içine ilave edilir. Sebzeler iyice öldürülür.Tuzu, şekeri ve suyu ilave edilip pişirilir. Maydanozla süsleyerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Brüksel lahanalarının kök kısımları kesilip, bıçakla bir artı işareti yapılır.
* Zeytinyağlı yemekler fazla sulu olmaz suyunu kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
* İstenirse içine çok az pirinç de konulabilir.
* Zeytinyağlı yemeklerin püf noktasını daha önce yayınlamıştım.
* Üzerine bol limon sıkarak yiyebilirsiniz.






ALEMİN YUMRUĞUNU YEMEYEN KENDİ YUMRUĞUNU BALYOZ SANIR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder