7 Nisan 2010 Çarşamba

Şehriyeli Domates Çorbası



Organik; kendi ellerimle yaptığım çorbalık domates suyum.....
Sebze ve meyveler mevsiminde güzellerrrr...

Malzemeler:
* 1/2 kg.lık domates suyu
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* Küçük bir kase kadar tel şehriye
* 1 tane bulyon tablet(isteğe göre)
* Maydanoz
* Tuz, karabiber

Yapılışı: Bir tencere içinde tereyağ eritildikten sonra üzerine domates salçası, domates suyu ve bolca su konulur. Kaynamaya başlayınca içine şehriyeler ve tuz konularak pişmeye bırakılır. Şehriyeler pişince içine karabiber ve kıyılmış maydanoz ilave edilip servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun.....



NOT:
* Domates suyu, yazın yaptığım domates suyudur.
* Çorbaya domates salçası koymayabilirsiniz.
* Domates çorbaları biraz ekşi olabilir, suyunu ekşi tada göre ayarlabilirsiniz.
* Ben çoğu zaman salça koymuyorum.
* Çorbanın içine bulyon tercihe göre konulur. Ben pek kullanmıyorum. * Şehriye çorbanın içinde kaşığa gelecek ölçüde olmalıdır.
* Şehriye az veya çok olursa çorbada kıvamında olmaz.
* Şehriyeli çorbalar ertesi güne kaldığında,şehriyelerin şişmesinden dolayı suyu azalır.Üzerine biraz kaynar su ilave edebilirsiniz.
* İsterseniz şehriyeyi yağda kavurup, domates suyunu ilave edebilirsiniz.
* Arpa şehriye de konulabilir.


ÖKSÜZ HIRSIZLIĞA ÇIKMIŞ GÜN AKŞAMDAN DOĞMUŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder