.jpg)
Malzemeler:
* 3 tane orta boy enginar
* 1 avuç taze iç bakla
* 1/2 tane küp küp doğranmış havuç
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1 tane küçük doğranmış domates
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı şeker
* 1 çimdik un
* 3-4 damla limon suyu
* 1/2 demet ince kıyılmış yeşil soğan
* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
* 2 su bardağı sıcak su
* Tuz
Yapılışı: Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağı içinde soğan kavrulur. Üzerine iç baklalar, enginar çanakları, havuç, yeşil soğan, tuz, şeker ve un ilave edilerek kavurmaya devam edilir. Sebzelerin renkleri sararınca üzerine dereotunun yarısı ve 2 su bardağı sıcak su konularak pişmeye bırakılır. Bakla ve enginar pişince ocak kapatılır. Soğuduğu zaman tencere içindeki malzemeler çanak şeklindeki enginarların üzerine yerleştirilir. Üzeri dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet Şeker Olsun....
NOT:
* Enginarları enginarcınızdan soyulmuş almak işlerinizi kolaylaştır.
* Pazardan aldığınız enginarlar limonlu su içerisinde bekletildiğinden enginarlarların bulunduğu poşeti tencereye koyacağınız an açıp yıkarsanız enginarlar kararmaz.
* Enginar taze ve yerli enginar olursa kılçıklı olmaz.
* Pazarda mutlaka bir enginarcınız olsun ki sizlere iyi enginarlar verecegine eminim.
* İç baklaların isterseniz tek tek kabuğunu soyabilirsiniz ama ben soymadan pişiriyorum.
* Yemeğe konulan bir çimdik un yemeğin suyunun toparlanmasına neden oluyor.
* Zeytinyağı yeterince konulursa yemeğin lezzeti de o kadar yerinde olur.
* Bir gece buzdolabında bekletmeyi unutmayın.
HER UNUN HELVASI OLMAZ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder