7 Haziran 2010 Pazartesi

Sosisli Milföy Börek





Malzemeler:
* 1 Paket(10 adet) milföy hamuru
* 5-6 tane uzun sosis


Üzeri İçin:
* 1 yumurta sarısı
* Susam ve çörek otu


Yapılışı: Milföy hamurları iki parmak kalınğında şerit halinde kesin, sosisleri 2-3 parçaya kesip milföylere sarın,üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpip, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet Şeker Olsun...


NOT:
* Milföyleri keserken çok keskin bir bıçak kullanırsanız, börekleriniz kat kat olur.
* Milföy hamurunu difrizden çıkarınca yumuşamasını bekleyip kullanın.
* Milföy börekleri önceden ısıtılmış sıcak fırında pişirin.
* Soğuk fırında hamurlar kabarmaz.
* Üzerine mutlaka yumurta sarısı sürün.
* Milföy hamurunu oklava ile açmaya kalktığınızda mutlaka un ve nişaşta ile açın.
* Sosis yerine sucuk ve salam parçaları ilede yapabilirsiniz.
* Hem basit hemde lezzetli bir börektir.




İT YAVRUSU İT OLUR, KURT YAVRUSU KURT OLUR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder