24 Haziran 2010 Perşembe

Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar




Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük doğranmış enginar
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1 Şişe (paket) garnitür
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 tane doğranmış dolmalık biber
* 2 tane soyulmuş doğranmış domates
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* Tuz
* 2 su bardağı sıcak su (azalıp çoğalabilir)
* 1/2 demet kıyılmış dereotu



Yapılışı: Tencereyi ocağa koyup zeytinyağı içinde soğanlar iyice kavurun. Üzerine dereotunun yarısı hariç diğer malzemelerin tamamını koyun, sarartıyıncaya kadar iyice kavurun, üzerine 2 su bardağı sıcak su koyun, sebzeler yumuşayınca kadar pişirin. Ocaktan indirince üzerine dereotu ekleyin, servise hazır.
Afiyet Şeker Olsun.....



NOT: Enginar Yemeklerine devam.
* İsteyen hazır garnitür yerine, kendisi havuç, bezelye ve patates koyabilir.





UCUZ ET TENCERE YAKAR








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder