28 Haziran 2010 Pazartesi

Karışık Meyveli Parfe



Malzemeler:
* 4 yumurta
* 1/2 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı soğuk süt
* 1 kutu krem şanti
* 2 tane muz
* 3-4 tane doğranmış kuru veya taze kayısı
* 1 avuç çekirdeksiz kuru üzüm
* 1 avuç doğranmış ceviz
* 1 avuç damla çikolata
* 1 paket kırılmış istediğiniz cins bir bisküvi

Süslemek için:
* Hazır çikolata sosu
* Çilek sosu
* Süsleme şekerleri

Yapılışı: Yumurta aklarını ve sarılarını ayrı ayrı kaplarda düşük derecen başlayarak iyice çırpın. beyazlara şekeri ilave ederek kar gibi olana kadar çırpın ve ayrı bir kapta krem şantiyi süt ile iyice çırpın. Yumurtaları ve krem şantiyi yavaş yavaş birbirine karıştırdıktan sonra içine doğranmış veya kıyılmış bütün malzemeleri karıştırın ve streçlermiş kek kalıbına parfe malzemesini bastırarak doldurun. Buzlukta donunca üzerini süsleyerek dilim dilim servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun...



NOT:
* Ben parfeye bebe bisküvisi tercih ettim.
* Evinizde bulunan herçeşit kuru veya yaş meyve ilave edebilirsiniz.
* Kuru meyveleri suda biraz ıslatıp, iyice kurularsanız daha iyi sonuç alırsınız.
* Ben kendi yaptığım çilek sosunu tercih ettim. Çilekleri eziyorum ve süzgeçten geçiriyorum ama robottanda çilekleri geçirebilirsiniz. Difrizde saklayıp zamanı gelince kullanabilirsiniz.
* Çikolata sosunu, çikolatayı benmari şeklinde eritip yapabilirsiniz yada toz çikolata soslarını sütle yapabilirsiniz. Ben hazır şişe olanlardan kullandım.
* İçine vişne veya kiraz da koyabilirsiniz.
* Buzluğunuzda uzun süre bekletebilirsiniz, istediğiniz zaman servis yapabilirsiniz.
* Kek kalıbını streçle kaplamak parfenin kolay çıkmasını sağlar.
* Bütün parfelerin ana malzemesi krem şanti, şeker ve yumurtadır. Sizler bu karışımla herçeşit parfe yapabilirsiniz.

EN KOLAY GÜN DÜNDÜR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder