23 Haziran 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı İç Baklalı Enginar


Malzemeler:
* 3 tane orta boy küçük küçük doğranmış enginar
* 200 gr taze iç bakla
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı un
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1/2 doğranmış havuç
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* 1/2 demet kıyılmış dereotu


Yapılışı: Tencereyi ocağa koyarak 1 çay bardağı zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine dereotunun yarısı hariç bütün malzemeleri koyarak iyice soteleyin. 2 su bardağı sıcak ilave edşkten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Pişince üzerini bolca dereotu ile süsleyin. Soğuduğu zaman servis yapın.
Afiyet Şeker Olsun.
NOT: Enginar yemeklerine devam ediyoruz...


PARANI KOYNUNA, KARINI KARDEŞİNE EMANET ET

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder