2 Haziran 2010 Çarşamba

Gazozlu ve Kremalı Kek







Malzemeler:
* 4 yumurta
* 1,5 su bardağı toz şeker
* 1 su bardağı sıvı yağ
* 1 şişe sade gazoz
* 2,5 su bardağı un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* 1 tane portakal kabuğunun rendesi


Üzeri İçin Kreması:
* Bir paket muzlu puding
* Tarifdeki kadar süt


İçi İçin :
* 2 tane dilimlenmiş muz

Yapılışı: Bütün keklerde olduğu gibi önce yumurta şeker iyice çırpılır diğer malzemeler ilave edilir. Yağlanan kek kalıbında önceden 175-180 derece ıstılmış fırında pişirin. Soğuduğu zaman kek ortadan kesilerek arasına krema ve dilimlenmiş muzlar konulur ve kalan krema üzerine gelişi güzel dökülür.
Afiyet Şeker Olsun....


NOT:
*Sade, basit ama lezzetli bir kektir.
* Kek yaparken daha önce yazdığım püf noktalarından yararlanabilirsiniz.
* Üzerine ve içine koyacağınız kremayı isterseniz kendiniz de yapabilirsiniz.
* Kek yapmak sanattır.


HER HOROZ KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE ÖTER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder